Woning Utrecht

De woning maakt deel uit van de 47 vrije kavels in Park Noord, Leidsche Rijn Utrecht. Hier kunnen particulieren hun eigen droomhuis realiseren. De te realiseren huizen dienen te voldoen aan het beeldkwaliteitsplan dat is opgesteld door Faro Architecten. Om de parkachtige omgeving van de locatie te benadrukken, is er op deze locatie gekozen voor

De woning maakt deel uit van de 47 vrije kavels in Park Noord, Leidsche Rijn Utrecht. Hier kunnen particulieren hun eigen droomhuis realiseren. De te realiseren huizen dienen te voldoen aan het beeldkwaliteitsplan dat is opgesteld door Faro Architecten. Om de parkachtige omgeving van de locatie te benadrukken, is er op deze locatie gekozen voor sterk verspringende rooilijnen. Hierdoor staan de woningen als autonome volumes vrij in de ruimte, omgeven door groen en water.

De woning heeft een open plattegrond met een als kern een trappenhuis. Vanuit de kern ontstaan zichtlijnen en relaties met omringende ruimtes wat zorgt voor een speels effect. De abstracte raamopeningen en het grote aantal dakramen zorgt voor een prachtige lichtinval.

Lees Meer Volledige beschrijving inklappen
Project completion

2010

Status

Completed

Project team

Aday Citgez and Arthur Nuss

Back to top